HANGADÓ
2004. JÚNIUS 

eMagyarország pont a könyvtárban

Napjainkban egyre több ismeretre, információra van szükségünk. Életesélyeinket leginkább az határozza meg, mennyire vagyunk képesek megérteni a körülöttünk lévő világot, és mennyire vagyunk képesek megértetni magunkat a világgal. Szerencsére, mindannyiunk rendelkezésére áll egy nagyszerű eszköz, az internet, amely segít abban, hogy a világot megismerhessük, és abban is, hogy a világ megismerjen bennünket. 

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium célja, hogy valamennyi állampolgár számára esélyt kínáljon a világhálóhoz való csatlakozásra. Ezért indította el az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az eMagyarország Programot, amelynek keretében közösségi internet-hozzáférési pont nyílik az ország szinte valamennyi településén.
Művelődési központunk örömmel csatlakozott a minisztérium felhívásához, s az általuk kiírt pályázatom elnyert egymillió forintos támogatással azt szeretnénk elérni, hogy a korábbinál is gyorsabb és olcsóbb internetezés váljon lehetővé a könyvtárunkban. Bár korábban is a kétszáz forintos óránkénti internet-használati díjunk a környék legolcsóbb szolgáltatói voltunk, az említett pályázat révén még ezt is a felére tudtuk csökkenteni.
Ha ehhez hozzágondoljuk azt a lehetőséget, mely a Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatán elnyert EBSCO adatbázis ingyenes hozzáférési lehetősége jelent, nyilvánvalóvá válik, hogy érdemes ellátogatni a könyvtárba.

A szerk megjegyzése: 
A kép a rétsági eMagyarország helyén készült, de nem része a Hangadóban megjelent cikknek
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-