Kié a zulucafe.hu domain név? 
-
Épül a terasz a közkedvelt étterem és szórakozóhely előtt. Pontosabban újraépül és felújításra kerül, hogy mire az időjárás megengedi a szokásos hangulattal, pálmafákkal, hűtött italokkal, kiváló ételekkel várhassa vendégeit. Betérve az étterembe Pál Gábor tulajdonos, ügyvezető mégis másféle gondokról téjékoztat.
      - Egy ilyen szép tavaszi napon miféle gondja lehet egy kiváló étterem tulajdonosának?
      - Az étteremmel semmi gond nincs. Egyre többen látogatják, mi pedig választékban, kiszolgálásban, új szolgáltatásokban igyekszünk a vendég minden igényét kielégíteni.
     - Akkor mégis mi okoz izgalmat néhány nap óta?
     - Éttermünk domain neve. Ezzel, illetve ennek használatával adódtak gondok, ami a tájékozatlan internetlátogató félrevezetésére alkalmas.
     - Avassuk be az olvasót, miről van szó tulajdonképpen?
     - Ezt az üzletet jó néhány éve indítottuk. Eldöntöttük a nevet, és ennek megfelelően kértük meg az engedélyeket. Az üzlettel semmi probléma nincs, hiszen a működési engedélytől kezdve minden a cégem, illetve a Zulucafe elnevezés is az üzlet tulajdona. Több külső és belső munkatással dolgoztunk együtt. Ezek közül egyik volt felelős a honlap működéséért. Később szétváltak útjaink. 
     - Akkor hogyan lehet, hogy az internetes honlapon, valami teljesen érthetetlen szöveg jelent meg tegnap este.
     - Hát ez a gond! Hogy nagyon ne untassam az olvasót, annyit mégis el kell mondanom, hogy a közös döntés alapján külső tanácsadónk jó fél éve bejegyezette a domain nevet. Igen ám, de ezt nem a cég részére, hanem saját nevére mint magánszemély.
     - Hát igen! Domain nevek kürül voltak már problémák. És mi a gond lényege?
     - Éppen az, hogy az üzletünk nevét viselő domain név az munkatársi kapcsolat megszakadása után nem került a hatókörünkbe, ahhoz nem férünk hozzá, nem ismerjük az elérési jelszavát, és az azon lévő tartalommal sem tudunk rendelkezni. Ezen az alapon sajnos azt kell közölnöm a nyilvánossággal, hogy a www.zulucafe.hu címen elérhető oldal jelenleg nem cégünk honlapja, az azon megjelenő információhoz nincs közünk, azért felelősséget sem tudunk vállani egészen az ezzel kapcsolatos következő nyilatkozatunk kiadásáig.
     - Milyen lehetőségek vannak a jogszerű tulajdonviszonyok helyreállítására?
     - Három irány lehetséges. Első, hogy tájékoztatjuk a közvéleményt. Mindenki szerezzen tudomást a helyzetről. A második természetesen jogi úton eljárunk az üzlet működési engedélyben bejegyzett nevének internetes megszerzése érdekében, de ez sajnos nem rövid idő. Hónapokig, sőt évekig is eltarthat.
     - Mi a harmadik, mert gondolom, egy jó üzletembernek mindig van a tarsolyában elképzelés a nehéz helyzetek megoldására.
     - Így van! Nyitottunk egy ideiglenes honlapot, amely több címen is elérhető. Jelesül a zulucafe.extra.hu címen kereshetnek bennünket az olvasók. De elérhetőek vagyunk a zulu.retsag.net címen is. Továbbá más domain nevek bejegyzését is kezdeményeztük.
     - Ez jó! Mondjuk úgy, kaptak a nevük mellé egy extra kiegészítést. Akár kitüntetésnek is felfoghatnánk, hiszen utal a hely minőségi kiszolgálására a vállalkozás vendégbarát szándékára.
    - Nem ez volt a célunk! Mindenki tudja, hogy ez egy ingyenes tárhelyszolgáltatás, és mint ilyen nálunk is átmeneti jellegű. Bár ha sokan keresik fel, később a másik mellett megtartjuk.
    - Csak azt kívánhatom, hogy ne okozzon gondot a vállalkozás működésében - ez az egykori nagyvonalúságból származó - jogi csűrcsavar. Tehát ami a zulucafe.hu oldalon jelenik meg azért nem vállalnak felelősséget.?
    - Jelenleg nem, az nem a hivatalos honlapunk. Keressék az extrát! zulucafe.extra.hu-t! Vagy inkább térjenek be hozzánk egy jó kávéra, egy kellemes ebédre, vagy hétvégén egy hangulatos zenés mulatságra.
     - Köszönöm az interjút! Igérhetem, hogy a fejleményekről beszámolunk.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-