Kibővült a Hobby Barkácsbolt választéka
-
A legtöbb termék 30 % os kedvezménnyel 
végkiárusítás május hónapban!

A piactér sarkában szerényen húzódik meg egy bolt a valamikori műszaki áruház helyén. Szükséges pontosítani, hiszen ott tulajdonképpen két üzlet van. Mostani tudósításunk az ajtó mögött balra nyóló Hobby-Barkácsboltról szól.
      Belépve az üzletbe az a benyomása az embernek, hogy egy varázslatos meseboltba csöppent, ahol megelevenednek a gyermekkori történetek szereplői, ahol annyi csudálatos anyag és eszköz kapható, hogy ki-ki megvalósíthatja álmát. Székely Angélát a bolt vezetőjét kérdezzük minderről, és a bolt kínálatáról.

    - Itt valóban megelevendenek a mesék, és varázseszközöket lehet kapni?
     - Bűvészek nem vagyunk, és működő varázspálcát sem árusítunk. Ezen kívül azonban minden mást, amivel a kreatív gondolatok megvalósulhatnak. Valóban a legegyszerűbb eszközöktől, az anyagokon, festékeken keresztül mindent megtalál a vásárló, hogy elképzeléseit megvalósítsa. Boltunk az alkotó embernek kínál bőséges tárházat. Ahogy a Kis herceg mondja Exupéry ismert regényében: "Az emberek csupa kész dolgokat vásárolnak...", másutt, hogy egy ajándék értéke nem attól függ, hogy mennyibe kerül, hanem aki adja mennyi időt, gondoskodást fordított rá. Itt ahhoz adunk segítséget, hogy ne "kész dolgokat" vehessenk csupán az emberek, viszont mindent az ötletek megvalósításához.
    - Először térjünk ki a valóságos világ valóságos dolgaira. Jól látható, hogy új termékcsoporttal bővült választékuk. A polcokon háztartási gépeket, szórakoztató- elektronikai berendezéseket látunk. Hogy jönnek ezek a mesék birodalmába?
     - Mesés árakon kínáljuk őket! Ezek a berendezések újak, vagy igen keveset használtak. Kishibásaknak, szépséghibásnak minősített darabok - bár én magam sem találtam meg sokon azt a kicsinyke karcot, horpadást - illetve bemutatókon, kiállításokon szereplő darabok, amiért teljes áron nem adták el. Ezek teljesértékű berendezések, de a tényleges értéknél lényegesen alacsonyabb áron juthat hozzá a vásárló!
     - Kürülbelül ezek a termékek lesznek mindig kaphatók?
     - Természetesen a készlet állandóan változik. Azt nem garantálhatjuk hogy ugyanaz a típus, ugyanaz az eszköz újra a polcra kerül - az előbb említett okok miatt - de állandóan lesznek új darabok. Akinek tehát megtetszik egy olcsóbb gép, rádió, DVD, vasaló, mikruhullámú készülék, hajszárító, vagy robotgép, jól teszi, ha mielőbb megvásárolja. Előfordul hogy holnap már nem tudja megvenni. Hasonlókat biztosan tudunk biztosítani, de ugyanazt nem.
     - Akkor ide érdemes gyakran benézni, hátha van valami amire szükségünk lehet?
     - Amúgy is érdemes gyakran benézni, mert ujdonságok, új termékek, érdekességek mindig vannak, de a műszaki cikkek tekintetében ez ténylegesen igaz. Olyanok ezek, mint a szalonautók a márkakereskedésben. Olcsón adják, pedig a legszebb példányok, de ha elfogynak, nincs ugyanazért az árért ugyanolyan darab.
     - Térjünk vissza az alkotó ember kelléktárához. Úgy látom nem is lehet egyetlen mondatban összefoglalni, mennyi mindent talál itt a vásárló?
      - De lehet! Itt mindent megtalál, ami az alkotó fantázia megvalósításához szükséges!
      - Lehetne kicsit részletezni? Mik a legnépszerűbb termékek?
      - Ez a szakterület népszerű, nagyon sok vevő keresi áruinkat. Először azt mondanám el, hogy ha valaki igazán egyedi darabot akar létrehozni mondjuk ajándéknak, vagy lakása berendezéséhez, akkor ide kell jönnie. Jó alapok vannak a kreativitáshoz üvegtárgyakból, szalvétakeretekből, de üres számlapú órát ugyanúgy adunk, mint asztali lámpa készítéséhez alapanyagot. A gyertyaöntés tartozékairól nem is beszélve, egészen a nemezeléshez szükséges szines gyapjúig.
     - És ezeket a "natúr" tárgyakat ki-ki saját ötlete alapján az itt kapható anyagokkal teheti egyedivé?
     - Pontosan így van. Persze a kellékek nem csak erre használhatók. Igen bőséges a "művészkellék" kínálatunk, különféle festékeket tudunk adni, amelyből üvegtől a papírig, tojástól a fáig mindenhová a megfelelő minőséget tudjuk biztosítani. Üvegfestékeinkkel például Tifani stílusú tárgyakat, vagy ólomüveg ablakhoz hasonló üvegfelelületeket lehet készíteni.
    - Ha mégis ki kellene választani, mi a legnépszerűbb termék, melyik lenne az?
    - Talán a szalvétatechnika. A szalvéták, és az azokhoz kapcsolódó tárgyak. Itt bőséges szín és témaválasztékban vannak ezek az asztali kellékek. Mindjárt hozzáteszem, csak nevükben azonosak a kávéházi szalvétával, amit étkezés után használunk. Van aki csak gyűjti a különféle darabokat, van aki feldolgozza. Kínálunk hozzá natúr fakereteket, amiből saját képet készíthet.
     - És mi másra lehet még felhasználni?
     - Ezek speciális szalvéták. Két rétegből állnak, és az egyik réteg leválasztása után ezek felragaszthatók a legkülönfélébb tárgyakra. Például üvegtányérra, bögrére, óralapra, lámpaernyőre és bármire másra. Ezzel valóban egyedi, más módon nem beszerezhető ízléses tárgyak hozhatók létre.
     - Hol vegyenek ilyen tárgyakat a vásárlók, amire feldolgozzák?
    - Természetesen nem kell más boltba menniük, mert itt mindent amit felsoroltam, megtalálják.
     - Itt élemiszereket is árulnak. Az előbb az egyik vevő süthető gyúrmát kért?
    - Igen, van ilyen! Ebből nem pogácsa készül, hanem ugyancsak egyedi dísztárgyak. Ez könnyen formálható, szép szines gyurma, amiből az elkészített forma - ékszer, apróbb tárgyak, kiegészítők - 150 fok hőmérsékleten "sütve" kemény, porcelánszerű anyaggá alakul át. Sokan keresik.
    - A barkácsolás is olyan mint a foci. Elvben mindenki ért hozzá, de kevesen tudják csinálni. Mi a helyzet, ha valaki nem rendelkezik elég ismerettel, de kedvet kap a "matatáshoz"?
    - Annak ezer módja van. Egyrészt ezek az eszközök magukat kínálják, és mindhez van használati útmutató. Másrészt a hobbytevékenységhez árusítunk kis füzeteket, könyveket, amiből egy-egy technika elsajátítható.
    - Van itt egy asztal gyakran láttam itt barkácsoló gyermekeket, felnőtteket.
    - Ha időnk engedi megmutatjuk az egyes eljárásokat, segítünk - akár itt a boltban - kipróbálni, megtanulni, mit hogyan kell csinálni. Van is itt néhány díszített tárgy, ami ilyen bemutatókon készült. Óra, tányér, váza, lámpaernyő, sorolhatnám.
    - Gondolom ezek jóval drágábbak...
    - Tulajdonképpen nem, mert csak a felhasznált anyagokat számoljuk fel. Ha valaki kifog egy kész darabot, például egy tányért, lámpaernyőt, amely készen van, ha tetszik neki, közel olyan áron juthat hozzá, mintha ő maga készítette volna a kapott anyagokból.
    - Látok itt iskolai kellékeket, csomagolóanyagokat ...
     - Igen minden ami rajzhoz, az elkészített ajándéktárgyak ízléses csomagoláshoz kell, itt megtalálható. Elég nagy választékban vannak díszes tasakok, csomagoló ívek, és persze iskolaszerek is.
    - Itt felül jobbra éppen egy rétsági témájú különleges fotoalbumot látunk. Ezt így gyártották valahol?
     - Nem! Természetesen ez is itt helyben készült minta. Egyetlen darab. Azt mutatja, hogy alapanyagainkkal, ötletes üres fotoalbum ajánlatunkkal, milyen egyedi alkotások hozhatók létre. Ezekkel emlékezetessé lehet tenni egy ballagást, egy esküvőt, vagy szép ajándék lehet bárkinek. Többfélét kínálunk, és a kreatív fantáziához természetesen mindenféle kiegészítőt.
     - Aki másféle barkácsolást kedvel és a ház körül, a lakberendezés terén szeret barkácsolni, mi mindent kap itt?
    - Mindent! Érdekes módon kevesen tudják, hogy nálunk az ilyen munkához rengeteg dolgot lehet vásárolni. Vasalásokat, zárakat, lakatokat, bútorfogantyúkat, bútorlap szegőszalagokat, mindenféle tipliket, csavarokat, zsanérokat be lehet szerezni. Bővült a lácáru kínálatunk is. Többféle prifilból válogathat az otthoni barkácsoló, az egyszerű négyzetes, vagy lapos léctől, a pipalécig, a falsarokba helyezhető szőnyegszegőtől a képkeretig. Érdemes megnézni, és kiválasztani a megfelelőt. Ha különleges - de teljesíthető - elképzelése van a vevőnek, azt is legyártatjuk.
     - És fémből is vannak hasonlók?
     - Fémprofilokat is tudunk adni, péládul olyan sineket, amivel gördíthető bútorajtók készíthetők, vagy más dekorációs célra használhatók. Ezekből minta alapján választhat a vevő, megrendeljük és rövid idő alatt beszerezzük. A háztartási javításokhoz egyéb kellékek is vannak természetesen a purhabtól az egyszerűbb szerszámokig, ragasztóktól a hőszigetelő csíkokig.
     - Én régebben úgy tudtam egy lakásfelújítás vagy kisebb javítás, barkácsolás úgy kezdődik, hogy szétszedjük az adott objektumot, azután szaladgálunk szerszámért, anyagért, szögért, ragasztóért, kalapácsért. Úgy tűnik a sorrend megfordítható!
     - Hát bizony! Az előrelátó barkácsoló előbb felkeresi üzletünket, megnézi milyen anyagok, kellékek, szerszámok vannak, és eleve úgy fog hozzá, hogy biztosan kéznél legyenek amire szüksége van. Így lehet gyors, esztétikus munkát végezni.
     - A lakberendezés témakörében is van még további kínálnivalójuk?
     - Természetesen! Itt kell megemlítem, hogy nálunk lehet kapni többféle öntapadó barkácsfóliát, (öntapadó tapétát) amivel egyszerűen gyorsan rendbe lehet tenni egy-egy felületet. De árusítunk függügycsipesztől például konyhai kiegészítőket, péládul kenyértartót, főszertartókat, vagy éppen viaszos vásznat, ami a kerti asztalokon tehet jó szolgálatot.
     - Már csak egy kérdés van hátra! Mikor tartanak nyitva, és ha valaki érdeklődni akar milyen telefonszámoh hívhatja a boltot.
     - A szokásos nyitvatartás szerint 8-17 óráig vagyunk nyitva hétfőtől péntekig, de szombaton is be lehet hozzánk jönni 8-12-ig. Érdeklődni a 30/85-666-45 telefonszámon lehet. Szeretettel, jó tanáccsal, sokféle ötlettel várjuk vásárlóinkat!
GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-