Virágáruda a város szélén - Minden a kertkultúrához
-
Ki a virágot szereti rossz ember nem lehet - tartja a régi mondás. Ez persze igaz vevőre eladóra egyaránt. Mert mai riportom egy kertészeti árudát mutat be. Rétságon a város szélén, a MOL kúttal szemben húzódik meg az a növénylerakat, ahol számtalan kertbe kívánkozó ültetnivalót lehet kapni. Amint az őszi napfény sárgás sugaraiban végignéztem a szépen rendezett sorokat, a színek sokféleségét, szinte egy arborétumban éreztem magamat.
 
Gyümölcsfa vásár október 26-tól
Nagyszabású akciónkkal kedvezményesen vásárolhat gyümölcsfa csemetéket, amíg a készlet tart!
November 6-tól
Örökzöld vásár 15% kedvezménnyel
December 6-tól
Nagyszabású fenyőfa vásár
Többféle fajta, többféle méretben!

     Szabó Miklóst, az üzlet tulajdonosát kérdezem minderől
     - Milyen növények kaphatók itt?
     - Alapvetően örökzöldek, tuják, citrusfélek, buxusok, bokorrózsák, oszlopos tuja, gömbtuják, hamis citrus, sima citrus, boróka, tiszafa, leanderek, törzses tuják, cserjék, bokrok, de vannak itt rózsatövek, egyéb cserepes növények, szinte nem is lehet felsorolni. Annyit mondhatunk, hogy tavasztól őszig mindenféle kerti virág kapható. Például muskátlik széles választéka is, amikor annak van az ideje.
     - Amint látom ezek nem szobanyovények. Hová lehet ezeket elhelyezni?
     - Ezek kerti növények. A cserepes virágok is szabadtérre valók. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a kertjüket szeretik szépíteni, építeni, új kertet kialakítani. Azt mondhatom, hogy az ilyen kerthez itt mindent meg lehet kapni. Szobanövényeket, vágott virágokat a Piactéren lévő boltunkban árusítunk igen nagy választékban.
     - Elnézést, már itt az ősz, mikor lehet kiültetni ezeket a növényeket. Úgy látom a tuják itt cserépben vannak, hová lehet ezeket elhelyezni.
     - Természetesen ezeket ki lehet ültetni. Évelő növények, ezek télen is a szabadban élnek. A tujákon a cserép csak azért van, hogy itt a megfelelő gondozást tudjuk számukra biztosítani, de végleges élőhelyükön a talajba kell ültetni, hogy elgendő hely legyen a gyökérzetnek.
     - Gyümölcsfákat nem látok ...
     - De lesznek gyümölcsfák is. Október végén lesz több fajta, akkor lehet kiültetni, és tavaszra már hajt is.
     - Mindenféle kiegészítőket, tartozékokat is lehet itt látni a madáretetőtől a virágládákig. Ezekből mi a választék?
     - Alapvetően az a szándékunk, hogy a kerthez itt mindent meg lehessen kapni. Ennek szellemében árusítunk edényeket - cserepeket, műanyag virágtartókat, ládáket - kiegészítőket, kellékeket, virágföldet. De kapható itt növényápolószer és tápoldat is. Ami pedig nincs, megrendelésre beszerezzük a Kedves Vevőnek. Tavasszal van nagyobb kelete a kerti kőtermékeknek, mini szokőkutaknak, fakerítés elemeknek, lépcsőknek, rácsoknak. Természetesen ezeket is beszerezzük megrendelés alapján.
    - Ha valaki szeretne egy szép kertet, de se türelme, se ideje, se szakértelme nincs hozzá, mit tehet? Apránként fejlesztheti egy-egy fa kiültetésével, és majd egyszer kiteljesedik a kertje?
    - Ez is egy lehetséges módszer, de nem kell éveket várni egy teljes, kész kerthez. Mi kivánságra felmérjük, megtervezzük a kertet, és kollégáinkkal meg is építjük az összes kellékkel és a növényfakok megfelelő összehangolásával biztosítjuk nemcsak az összhatást, hanem az egész éven keresztül élményt nyújtó zöldek mellett a könnyű gondozhatóságot is. Köztudott, hogy egy-egy virágnak, fának, cserjének az évben nem azonos időszakra esik az a szakasz amikor a legszebbek. A tervszerűen épített kertet úgy alakítjuk ki, hogy e tekintetben egymást kiegészítő fajtákat telepítsünk, így tavasztól őszig gyönyörködni lehet a változatosan szép kertben. Nyugodtan megkereshetnek ilyen elképzelésekkel. Több kertet építettünk már a megrendelő megelégedésére. Akár kis vízeséssel, sziklakerti részekkel, vagy amit a megrendelő szeret. Sőt igény esetén a gondozást is felvállaljuk.
     - Az árakról mit mondhatunk a vevőknek?
     - Tulajdonképpen kedvező áron vásárolhatnak nálunk, de elsősorban a minőséget tartjuk legfontosabbnak a növényeknél. Nem mindegy, hogy a megvásárolt fa, vagy virág mennyit bir ki. Ezen túl inkább különféle akciókkal, egyedi kedvezményekkel igyekszünk a vásárlókat kiszolgálni és persze szeretnénk elérni, hogy rendszeresen felkeressenek bennünket, akár csak azért hogy megtekintsék árukészletünk sokféleségét, és találjanak maguknak megfelelőt.
    - Most milyen akcióról számolhatunk be?
    - Halottak napjára szervezünk akciót. Itt az árudában is kaphatók lesznek kizantémok, egyéb alkalomhoz illő virágok, továbbá mécseseket is árusítunk. A művelődési központban is hirdetünk egy akciót október 30-31-re.
    - Mi lesz a következő?
    - No az akciók mindig rejtenek egy kis meglepetést is, így az egész évi terveinket nem árulhatjuk el idejekorán, de december 10-től nagyszabású fenyőfavásárt tartunk. Itt mindenki megvásárolhatja a karácsonyfának valót, bőségesen lesz miből választani. Talán azért is érdemes a nagyobb méretű fákat - akár karácsonyfát - de más növényt is itt megvásárolni, mert az áruda közelében és előtte kényelmesen lehet parkolni, és könnyűszerrel bepakolható a kiválasztott áru. Ha pedig valaki olyan mennyiséget vásárolna, hogy saját járművel nem tudja elszállítani, abban is segítségére leszünk, és megszervezzük a szállítást.
    - Mikor van nyitva az üzlet?
    - A hét öt napján hétfőtől péntekig 9.00-17.00 óráig, sőt szombaton is megtalálhatóak vagyunk 8.00-15.00 óráig.
    - Köszönöm a tájékoztatót!
    - Mi köszönjük a bemutatkozási lehetőséget, valóban szeretettel és bőséges választékkal várjuk vásárlóinkat.

GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-