Idén is akcióval kezdődhet az iskola - helyben olcsóbban!
-
Egy esztendeje bemutattuk a forgalmas papír írószerüzletet, amely Rétság központjában jól megközelíthetően kínál széles választékot, és mérsékelt árakat.
     Mint az üzletben megtudtuk, ebben az esztendőben az előzi évi bemutatás továbbra is aktuális, sőt ismét akcióval várják az iskolakezdésre készülőket. Ocsovai Blanka, az üzlet vezetője válaszolt kérdéseinkre.
     - Mit tartalmaz a mostani kínálat?
     - A szokásos füzetcsomagokat, írószereket kiegészítőket továbbra is érdemes nálunk megvásárolni, hiszen itt a csomagok a helyi tanárok ajánlásai alapján kerültek összeállításra. Ezen túl kedvező árú hátizsákokat ajánlunk vásárlóinknak, de jelentős kedvezménnyel kínáljuk a kedvelt és közismert márkájú Herlitz szines ceruzákat, vizfestékeket. Ezekből a készlet erejéig 25-30 %-ot is megspórolhat a vásárló. Üzletünk kínálatát bővítettük Lyra termékekkel is, ami a visszajelzések alapján kiváló minőséget képvisel.
     - Néhányan úgy vélekednek, hogy valamely bevásárlóközpontban megveszik a füzetcsomagot, és olcsóbban kijönnek. Mi a véleménye az állításról?
    - Ha csak a számokat nézzük, kétségtelen, hogy néhány nagy áruházlánc kínál néhány forinttal olcsóbb füzetcsomagokat. Ez is egyféle becsalogató reklám, hiszen az ott vásárló mást is vásárol, drágább termékekek. És persze azért oda kell utazni, cipelni, és a többi.
     - De ha csak a papír-írószer területet nézük, akkor is jobban jár a vevő másutt?
     - Semmi esetre sem. Azt nem is említve, hogy itt nem a polcról kell levenni a csomagot mindenféle tájékotató nélkül, hanem személyes kiszolgálás kapcsán a vevő számtalan információt kap a vásárláshoz. Ez nem csak barátságosabb, hanem abban is segít, hogy azt vegye, amire igazán szüksége van. Többször tapasztaltuk, hogy az olcsóbban megvett füzetcsomagot felbontva derült ki, hogy a helyi előírásokhoz hiányzik belőle egy-két füzet, amit nálunk pótolnak. Így már mindjárt nem lett olcsóbb, hiszen a központi csomagok a minimális összeállítást tartalmazzák, természetesen így alakulhat alacsonyabbra az ár is. Mi azt tesszük a csomagba, amit a helyi és környékbeli pedagógusok kérnek, sőt mód van azt kiegészíteni is. Aki tehát az egyencsomagot vásárolja, számíthat ilyenféle pluszkiadásra. De a lényeg az, hogy a füzeteket a néhány forintos előnnyel megvásárolva, a többi kiegészítőt lényegesen drágábban kapja a vevő. Nálunk pedig mint említettem éppen színes ceruzák, festékek vannak jelentős kedvezménnyel, de a további kiegészítők is olcsó árkategóriába tartoznak. Nyugodtan mondhatom, hogy aki nálunk vásárol meg mindent, összességében jobban jár.
    - Egyre több cég ad Sulicsekket dolgozóinak, ezzel segítve az iskolakezdést. Ezeket is be lehet váltani?
    - Ez csak természetes! Mi régóta elfogadunk sulicseket. Sőt nem csak elfogadunk, hanem érdeklődő cégeknek, vállalkozóknak magunk is árusítunk vásárlási utalványt! Érdemes ezzel a lehetőséggel élni, hiszen ezek - meghatározott összegig - adómentesen adhatók át a dolgozóknak. Így jól jár a gyermeket iskolába felkészítő szülő, de jól jár a vállalkozás, cég is, hiszen kedvező feltételekkel nyújthatott segítséget munkatársainak.
    - Mikor kereshetik fel az üzletet a vásárlók?
    - Hétfőtől csütürtökig 8.00-16.30-ig vagyunk nyitva, pénteken 14-ig. A megnövekedett igények miatt szombaton 12 óráig is várjuk a jövőben a vásárlókat. 
     - És aki a legfrisebb akciókról akar tájékozódni?
     - Az üzletben ezeket kifüggesztjük, de be sem kell jönni. Honlapunkon a legfrisebb híreket, aktuális infromációkat megtalálja a vásárló, sőt akár interneten is rendelhet. De érdeklődhet telefonon is a bolt nyitvatartási idejében a 35/ 550-197 számon. Minden egyéb információ elérhető honlapunkon.
    - Köszönöm a beszélgetést!
Az előző évi kérdéseket nem ismételném meg, de itt alább korábbi írásunkat újra közreadjuk.

Cikkünk 2007 júliusában
Kedves kis épület található a város közepén. Az egykori Rétság egy jellegzetes háza. Muskátlis tornáca, gondozott portálja alapján az idegen nem is gondolná, hogy a ház nem valamiféle faluház, vagy múzeum, hanem egy kereskedelmi egység. Nem is akármilyen. Papír, írószer, nyomtatvány, ami így iskolakezdés előtt mindenki számára fontossá válik valahogyan.
    Az üzelet mindenkivel kedves kiszolgálójával - Ocsovai Blankával - beszélgetünk, miután a szünni nem akaró forgalom enged néhány szót váltani.
    - Ha valamire nagy a kereslet, akkor más üzletek felemelik az árat, hiszen a vevő akkor is elviszi, amire szükség van. Itt pedig éppen ellenkezőleg, akciót látok hirdetni. Hogyan van ez?
    - Alapelvünk, hogy üzletünkben mindenki megtalálja számítását, és nem csak egyetlen napon. Számunkra fontos, hogy a vevő elégedett legyen, máskor is visszajöjjön, ezért nem emeljük az árakat. Az iskolaszerek többségét még a 2006 évi áron kínáljuk, sőt egyes cikkek akcióban ennél is olcsóbbak.
    - És ami olcsó, nem gyengébb minőségű?
    - Semmiképpen! Természetesen minden termékkategóriában tartunk márkás cikkeket, vagy az igényesebb vásárlók számára megfelelő árut, de az olcsóbb iskolaszerek is tökéletesen megfelelnek nemcsak az előírásoknak, hanem a vevők igényeinek. Vannak például iskolafüzetek hagyományos borítóval olcsóbban, de aki szines fotósat akar, ő megveheti. Vagy említhetném az iskolatáskákat. Vannak 3-5 ezer forintos darabok, de jelenleg akcióban 2000-ért, sőt 1800-ért is kínálunk a diákoknak iskolaszereik utaztatására alkalmas darabot. Ki-ki választhat, melyiket szereti, és melyik felel meg az igényeinek. Csak radírgumiból van vagy 6 féle. A tollakat, színes ceruzakészletek variációit nem is tudom megszámolni. Tehát lehet választani.
    - Ahogy körbenézek a polcokon, úgy látom, hogy itt a tankönyveken és az iskolaköpenyen kívül minden megvásárolható, ami az iskolakezdéshez szükséges.
    - Sőt nem csak az iskolások, hanem az óvodások szülei is beszerezhetik ami az intézményben kell, illetve az főiskolai tanulók is találnak számukra való taneszközt. Péládául tudományos számológépet. De visszatérve a kérdésre, nem csak füzeteket, írószert, tolltartókat, hanem például italos kulacsot és uzsonnás dobozt is vehetnek nálunk, ugyanúgy mint vonalzót, körzőt, hegyezőt, ragasztót. Természetesen a füzetek becsomagolására is vannak itt kellékek.
    - Ma már nem divat a régi kék csomagolópapír. Mit keresnek a vevők?
    - Elsősorban a kész fóliákat, amelyekbe csak bele kell bújtatni a könyveket, füzeteket. Ezekből népszerűek a fotobetétesek. De sokan viszik a füzetboxokat is. Ezek ilyen keményfalú kartonból késztett alkalmatosságok, amelybe több füzet is elhelyezhető, és nem gyűrődik, nem sérül. Aki csomagolni szeretne, különféle csomagolópapírt is talál. No meg ragasztókat, ollókat, tollakat, mindent, ami kell.
    - Az iskolásoknak bizony nem könnyű összedeni mire is van szükségük. Legtöbb helyen "csomagokat" állítanak össze, aztán a vevő szereti, vagy nem szereti, azt kapja.
    - Csomagok összeállításával mi is a szülők segítségére sietünk. Az iskola pedagógusai összeállították, hogy melyik osztályban konkrétan itt Rétságon milyen füzetek kellenek. Ezeket mi is előkészítettük, hogy akinek megfelel, ne legyen gondja a listával. A csomagok azonban nincsenek lezárva. Akinek nincs szüksége mindenre, kivesszük, vagy mást kér hozzátesszük. Különösen a más településekről érkezők iskolai szokásai eltérőek. Mi összeállítjuk az igényük szerinti kellékcsomagot.
    - Tanévkezdési akciót hirdettek. Gondolom azért, hogy szeptember előtt vásároljanak a vevők, és ne legyen roham az utolsó napokban. Másutt véget ér az olcsóbb kínálat augustus 25-el. És itt?
    - Nálunk nem! Sőt még szeptemberben is az akiós áron kínálunk mindent, hiszen a középiskolások csak a tanévkezdés után tudják összeállítani igényeiket. Nem csak hogy nem fejezzük be augusztus vége előtt, hanem még szeptemberben is a maival azonos árakon kínáljuk az alapvető taneszközöket. Ami fontos! Sulicsekket is elfogadunk!
    - Mi a helyzet a professzionális felhasználókkal, a cégekkel, az irodákkal.
    - Minden fontos irodaszerrel, nyomtatvánnyal, kellékkel rendelkezünk.
    - A bolt azért nem olyan nagy alapterületű, mint egy hipermarket ilyen témájú polcsora. Hogyan lehet ezt megoldani?
    - Egyrészt van raktárunk, és nem mindent itt tárolunk. Másrészt az igényeknek megfelelően folyamatosan feltöltjük a készleteket. De ha valaki akár egy raklappal akar beszerezni mondjuk fénymásolópapírt, borítékot, vagy egyéb nagyon kelendő árut, akkor sincs gond. Pár napon belül beszerezzük, és a nagyobb mennyiséget akár ki is szállítjuk.
    - Csak bejön a boltba, megrendeli, és telephelyén kapja az árut?
    - Nem is kell feltétlenül bejönnie, mert akár faxon, vagy e-mailben is rendelhet, aki ismeri a konkrét terméket. A közületi vásárlók általában ugyanazt vásárolják amit korábban is. De rövidesen az interneten keresztül is rendelhet, a pár nappal ezelőtt megnyitott weblapunkon kitölthető megrendelővel. (A weblap még fejlezstés alatt áll, de már elérhető.)
    - Akkor egyel szaporodik a webáruházak száma Rétságon?
    - Nem, a boltunk nem lesz virtuális, hiszen itt a termékek konkrétan megtalálhatók. De az interneten, vagy más módon rendelt árut beszerezzük, és ha az nagyobb mennyiségű el is szállítjuk a vevő részére.
    - És a cégek is kapnak kedvezményt, vagy csak az iskolások.
    - Az irodaszert vásárlók részére rendszeresen akciókat rendezünk. Nagykereskedelmi partnereink kínálata alapján hetente jelentős engedménnyel vásárolhatnak meg irodaszereket. Most pl. a genotherm lefűzőtasak 50%-os áron vehető százas csomagban. Amíg a készlet tart! Aztán a következő héten más akciókat szervezünk.
    - Honnan lehet tudni, mikor mi kapható olcsóbban?
    - Egyelőre hirdetményeinkből, de a már említett napokban nyílt honlapunkon ezt naprakészen közzé fogjuk tenni.
    - Köszönöm a tájékoztatást, és sok-sok elégedett vevőt kívánok. De hol keressék a vidékiek?
    - Eddigi vásárlóink pontosan tudják, hogy nem kell sehová utazni az iskolakezdés megszervezésére. Itt helyben, mindent beszerezhet, és az átlagnál olcsóbban. Mindenkit szeretettel várunk! Boltunk Rétságon a Zrínyi utcában van, a piactérrel szemben. Telefonszánunk: 550-197
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-