Felkészült a nyárra a Rompos Cukrászda
-
A város frekventált helyén, kellemes terasszal, jól megközelíthetően, közeli parkolóval működik évek óta a vásárlóközönség megelégedésére a Rompos Cukrászda. Persze nem volt ez mindig így, mert bizonyára sokan emlékeznek, hogy az édességek palotája kezdetben nem örvendett ilyen népszerűségnek. Amikor még Rózsa néven várta a vendégeket, igencsak elszokott a közönség...
     Túl régen volt ez ahhoz, hogy már megemlíthető. Az viszont tény, hogy több mint fél évtizede, amióta az ambíciózus helyi vállalkozó megvásárolta az épületetet, felújította az üzletet, folyamatos fejlesztésekkel megfelelt az időközben szaporodó rendelkezéseknek (HCCP és egyebek). Így mára elmondhatjuk, hogy térség egy népszerű vendéglátóhelyévé vált a vorosközpontban lévű üzlet.
     Nyári időben kellemes terasz várja a vendégeket, ahol nagyobb csoportok is kényelmes elhelyezést találnak. Az üzlet kellemesen berendezett belső tere kínál lehetőséget a fogyasztásra, beszélgetésre, időtöltsére. Rompos Dezsőnétől, az üzlet vezetőjétől érdeklődünk, mi mindennel várja a betérőket?
     - Természetesen mindennel tudunk szolgálni, ami egy cukrászdától elvárható. Friss és finom süteményeket, kávét, kapucsínót, fagylaltot különféle üdítő italokat kínálunk minden látogatónak. De kapható itt forró csokoládé és jegyes kávé, sokféle tea is.
     - Milyen választék van fagylaltból, süteményből?
     - Bőséges mindkettőből. Fagylaltból legalább tízféléből lehet választani egyidőben, de bővebb a kínálat, hiszen folyamatosan itt helyben készül, helyi receptek alapján, így újabb és újabb ízeket teszünk a hűtőpultba. 43 féle receptet készítünk, ezekből a szokásosnak nevezhető féleségek melllett rendszeresen adunk különlegességeket. Másutt május elején kezdik árusítani a hideg édességet, nálunk más március végétől kapható. 
     - Van valami helyi specialitás?
     - Hogyne, több is van! Népszerű például a saját recept alapján készülő, másutt nem kapható Whisky névre hallgató kompozíció. Különlegesnek mondható a kávé is, hiszen az ismert márka, a Segafredo védjegyével előállított kávéjából, erre kifejlesztett géppel készül. Sokan csak már csak azért is betérnek hozzánk, hogy: "Kérek két Segafrédót...!" 
     - Mi a helyzet a cukrászok nem ilyen hideg remekeivel?
     - Süteményeink is ízletesek, finomak, bátran ajálhatom mindenkinek; kóstolja meg. Ebből is van bőven választék, hiszen ugyancsak itt helyben készül. Cukrászműhelyünkben egyedi és ismert receptek alapján kiváló szakemberek közreműködésével. Gyakran megesik, hogy fogyóban van egy-egy íz az üveges hűtőpultban, ilyenkor folyamatosan működnek a kemencék és frissel pótoljuk.
     - Ha valaki nem csak fogyasztani akar, hanem családi rendezvényre, más alkalomra, avagy csak egy szombati ebédhez elvinne süteményt, azt is lehet?
     - Természetesen lehet. Szivesen becsomagulunk süteményeket, de ennél is tovább megyek.  Hetente előfordul, hogy lakodalomra, nagyobb ünnepségre rendelnek nálunk tortákat, változatosan összeállított süteményeket.  Több darabot, különfélét, alkalomhoz illő díszítéssel, felirattal, gyertyával. Minden ilyen igénynek eleget tudunk tenni és megrendelőink kérése szerint időben összeállítjuk a rendelést.
    - Ha csoportok érkeznének őket is ki tudják szolgálni?
    - Hogyne! Naponta fordul elő, hogy egy-egy autóbusznyi turista keres fel bennünket. Mindenkit szivesen látunk, és természetesen elegendő helyünk van - bent a cukrászdában, az árnyas felső teraszon, és a virággal, zölddel pompázó alsó teraszon - akár teljes turistacsoportot ki tudunk szolgálni. Nem csak buszosz csoportokat, hanem autóval érkezőket is. Közeli parkolóhelyet, könnyű és biztonságos közlekedést is biztosít a helyszín. Megjegyzem, teraszaink azért is népszerűek, mert itt a dohányosok kávé, üdítő közben akár füstölöghetnek is. 
     - Nem közömbös, hogy milyen árakon vásárolhatnak az emberek?
     - Nyugodtan mondhatom - hiszen más városok cukrászataival folyamatosan összehasonlítjuk az árakat - hogy nálunk igen mérséketen alakítottuk ki a fogyasztói árakat. Bár a költségek folyamatosan növekednek, de mi amennyire lehet nem hárítjuk át a vendégekre. Mi is megkóstoljuk más városok cukrászatainak termékeit, és nyugodtan mondhatom, hogy az árakban versenyképesek vagyunk.
    - Nyitvatartási idejük?
    - Nyáron naponta 10 órától 20 óráig várjuk a vendégeket  Rendelést a 35/350-295 telefonszámon fogadunk. Azt pedig, hogy hol találnak meg bennünket, talán nem is kell mondani. A távolról érkezők keresnek egy kényelmes helyet a Nagyparkolóban, ott el sem lehet téveszteni merre érdemes jönni.
      GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-