Gyermaknap

2018.05.29.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Május és a június hónap kifejezetten alkalmas szabadtéri programok megtartására. Meg aztán kivánja is az ember, hogy a téli hónapok után laza szabadidőeltöltésre is legyen mód. Ennek jegyében szerveződik minden Majális, és ugyanígy nagy nyáreleji szabadtéri örömünnep a Gyermeknap is. Eredetileg az ENSZ kezdeményezte ilyen program szervezését szerte a világon. Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.
      Rétság már igen régóta szervez nagyszabású programot gyermekeknek, szüleiknek és persze minden érdekődőnek. A műsor és a helyszín is változott az idők folyamán, de 2-3 éve a Nagyparkoló tér és környéke tűnt ideális területnek. Május 27-én délután benépesedett a tér. Különféle alkalmak várták már 14 órától azokat akik kilátogattak a a városközponti eseményre. Volt itt aszfaltrajzverseny, ugrálóvár, különféle játékok, fegyverbemutató de rendőrségi és tűzoltó autó is kinyílt a kíváncsiskodó gyermekszemek előtt. No meg csillámdekoráció, arcfestés, bent az intézményben pedig palacsinta és ütítő.
     Az első igen érdekesnek igérkező kötött program valóban kivételes volt "élő dínó bemutató" lepte meg a gyerekeket. Amilyen nagy volt, annyira szelíd, meg lehetett símohgatni sőt sétáltatni is. Volt lovaglási lehetőség a Korányi utcai házak közötti játszótér mellett, illetve mentőkutya bemutató.
     Aztután elindultak a színpadi programok is. Egymást követték a plakátokon meghirdetett fellépők. Helyi táncosok után Rózsa Viki hangolta még jobb kedve a közönséget, majd Varga Feri és Balássy Betti koncerje következett. Ebből sem maradt ki az ifjúság - mármint közreműködőkémt - többek a színpadon együtt énekelték az ismert dalokat.
     Összefoglalva gazdag programmal valósította meg a művelődési központ munkatársi gárdája ezt a napot, amelynek lebonyolításába persze sokan mások is közreműködtek.
     Pár képpel a fontosabb eseményekről tudósítunk.
GiK -  Foto: Szájbely Zsolt 
 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-