Tanévnyitó

2019.09.02.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
"Itt van az ősz, itt van újra" idézhetnénk a költőt. Nem csak azért, mert a meteorológiai évszak szeptemberrel beköszönt, és nem is csak annak okán, hogy becsöngettek az iskolában, hanem azért is mert a tegnapi kánikulának semmi nyoma. Borongós, esős idő köszöntött a diákokra szeptember 2-án.
     Máskor az iskola udvarán megtartott évnyitót most a tornateremben tartották. Az impozánsan felújított csarnokba azonban csak sportcipővel lehet belépni, a minőségi padlózat védelme érdekében. Természetesen erre is volt megoldás, a termet széles szőnyegekkel borították, így nem volt akadály, hogy a gyerekek, a pedagógusok és az érdeklődő szülők is be tudjanak kapcsolódni az eseményekbe.
     A Himnusz elhangzása után az óvodából éppen most oktatási intézménybe lépő első osztályosok közös verse indította a hivatalos, bár ünnepályes keretek között tartott első napot. Majd Hegedűs Ferenc polgármester mondott köszöntőt. Őt Nagyháziné Bacsa Mónika igazgató követte. Rövid, a legfontosabb részletekre korlátozott beszéde - a polgármesteri megszólalással együtt - meghallgatható az alul elhelyezett linken.
     A köszöntő részeként virággal üdvölölte az első osztály és az 5. évfolyam osztályfőnökeit, illetve az intézménybe újonnan érkezett, illetve új feladatot kapott pedagógusokat. Közben a 8. osztályosok képviseletében két tanuló praktikus, tanulást segítő ajándékkal lepte meg az első osztályosokat. Miután elhangzott a bűvös mondat: "A 2019-20-as tavévet megnyitom", még a mostani másodikosok szavalata zárta az ünnepélyes alkalmat a Szózat hangjai előtt. Majd minden csoport elvonult a tantermekbe, ahol megkezdődik a 180 napon át tartó komoly munka.
     Az iskolakezdés nagy terhet ró minden családra, ezért a város képviselő-testülete ebben az esztendőben is iskolakezdési támogatást biztosít minden rétsági tanulónak. Az erről szóló felhívás itt is megnyitható. 
     Képein a fontosabb pillanatokat dokumentálják.
 GiK -  
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-