Előadás intim kérdésekről

2020.07.11.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Előadást hirdettek a művelődési központban "Mi is az a Kriston Intim Torna" címmel. Érdeklődést keltő kiemelés, olyan témáról, amiről ritkán estik szó. Természetes, hogy Olvasóinkat erről a módszerről is tájékoztatni akarjuk. A terembe lépve azonban csupa nő ült az előadóterem székeiben. Kérdésemre, hogy férfiak is részt vehetnek-e, egyértelmű volt a válasz hogy igen, sőt számukra nem csak az előadás, hanem a módszer is igen hasznos.
     A képekből is látható, a címből is kítűnik, hogy itt nem egy tornafoglalkozásról van szó, hanem a módszer bemutatásáról. Rottembacher Mónika KIT tréner előadása nagy felkészültségről, pontos anatómiai ismeretekről, és nagy tapasztalatról tett bizonyságot. Mindezek mellett - az elkerülhetetlen szókimondást sem mellőzve - az humor sem hiányzott a tájékoztatóból, amiben konkrét eseteket is megosztott (Természetesen a páciensek neve nélkül.)
     Az alkalom bizonyíték arra, hogy első látásra kényesnek tűnő témákról is lehet szakszerűen és érdeklődést felkeltően beszélni. Az előadó el is mondta, hogy itt csak egy óra áll rendelkezésére, de 12 órát is tudna beszélni. Erről pedig az jut eszembe, hogy az első tanfolyam - amelyeket több helyen vezet a környéken - 12 óra össz időtartamú, részletekre bontva.
     Az elhangzottakat itt nem tudjuk megismételni, de a lényegét talán sikerül 2 mondatban összefoglalni. Szervezetünkben a harántcsíkolt izmok akaratlagos ráhatással dolgoznak. Azonban a korral, esetleg az életmóddal elvesztik rugalmasságukat, és különféle panaszokat okoznak. Ezek különösen az alhasi, medencei részeken tudnak kellemetlen tüneteket előidézni. A különféle panaszokat urológusok, nőgyógyászok és más szakorvosok is kezelhetik, de többnyire a tüneteket elfedő gyógyszerezéssel. Van azonban arra mód, hogy az elfáradt izmokat új erőre hozzuk. Erre dolgozta ki Kriston Andrea módszerét, amelyet országszerte alkalmaznak szakképzett trénerek. Akik egyébként gyógytornászok, vagy más hasonló területen dolgoznak az egészségügyben, így komplexebb módon ismerik az emberi szervezetet. Szó volt a negatív érzelmek, stressz hatásainak oldásáról is.
     Mint elhangzott a 12 órás tanfolyamokra lehet jelentkezni. Jelenleg Balassagyarmaton, Vácon vannak ilyen alkalmak, de elegendő számú jelentkező esetén akár Rétságon is lehetséges tanfolyam indítása. (Ott már nem előadás a fő téma, hanem a módszer gyakorlatainak megismerése.) Külön csoportban a nők és a férfiak szerezhetnek tapasztalatokat. De egyéni tanfolyamra is van lehetőség, úgy hogy a tréner házhoz megy. Akit akár a csoportos tanfolyam, akár az egyéni érdekel, keresse Rottembacher Mónikát a 0630-545-2245 telefonszámon. Elérhető továbbá az alul is linkelt Facebook oldalon. A kurzus elvégzése után már mindenki a saját problémáinak kezelésére önállóan is tudja folytatni a gyakorlatokat, ami napi pár percben a megszerzett ismeretekkel könnyen végezhető.
     Az előadásról pár képet mutatunk, bár itt valóban igaz, hogy nem annyira a fotó, mint az elhangzottak érdekesek.
     Itt is felhívjuk a figyelmet, hogy a művelődési központban a nyári időszakban több egészségmegőrzéssel kapcsolatos program is szerepel. Volt már előadás az ehető és mérgező gombákról, de rövidesen következik egy másik egészségmegőrzéssel foglalkozó est, Boda Katalin előadásában, illetve július 21-én kerül sor Szabó Klára előadására Gyógynövények nyáron címmel. Érdemes felkeresni a következő programokat is, amelyekről portálunkon rendszeresen tájékoztatunk.

  GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-