Vírusmentesen az Enbi segítségével

2020.10.12.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Korábban hírt adtunk arról, hogy egyik rétsági üzem a vírusveszélyes időszak kezdetén elkezdett arcmaszkokat gyártani, amikor nem lehetett hozzájutni. A polgármesteri hivatal megrendelésére ezek eljutottak magánszemélyekhez, intézményekhez. 
     Most azonban egy másik gyár szerepvállalásáról kaptunk hír, amiről szívesen tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasót.
     A Hungary Enbi Kft helyi gyárába érkezve már látható volt, hogy itt komolyan veszik a védekezést. Maszk és fertőtlenítés nélkül nincs belépés. Bakacsi István pénzügyi és kontrolling vezető és Zsédenyi Magdolna HR vezető fogadott. Rövid tájékoztatójukból sok hasznos dolog kiderült. A gyárban bevezettek a maszkok mellett EnbiGuard nevű arcpajzsot, ami sokkal kényelmesebb, a folyamatos használatot biztosítja, és más előnyei is nyilvánvalóak. Például pontosan lehet látni a kommunikáló személy arcát, száját, más védőeszközzel együtt is használható - szemüveg, arcmaszk, stb. Biztosabb levegőáramlást nyújt használójának, ami akár egésznapos viselésnél sem okoz kellemetlen érzést. Kifejezetten előnyös a magas hőmérsékleten dolgozóknak. Mindezen túl a tökéletesen átlátszó lap fertőtlenítőszerrel lefújva, áttörölve szinte időkorlát nélkül használható.
          Kérdésemre megtudtuk, hogy ez a nagyon fontos eszköz nem itt készül, hanem a németországi Enbi gyárban. A fejlesztésben az amerikai, német és a magyar leányvállalatok mérnökei működtek közre.
     Mindez nem lenne különleges hír, ha csak az üzemen belül volna lehetőség az arcpajzs használatra. Azonban két fontos információ sokak számára érdekes lehet. Az első, hogy a cég a településsel régóta fennálló jó kapcsolatot is fontosnak tartva az arcpajzsokból díjmentesen juttattak minden rétsági közintézmény számára elegendő mennyiséget. Konkrétan: Rétsági Általános Iskola, Óvoda - minden pedagógus és munkatárs számára -, Városi Művelődési Központ és Könyvtár, Polgárőrség, gyermekorvosi és a háziorvosi rendelők, a védőnői szolgálatok, a rétsági mentőállomás, az Járóbeteg-szakellátó Központ, és az orvosi ügyelet. Az adomány összértéke megahaladja a 200.000 Forintot.
     Szívesen nyújtanak segítséget mindazoknak, akik ezt a hasznos eszközt szeretnék beszerezni. Cégek, intézmények, nagyobb mennyiségben megrendelők keressék Zsédenyi Magdolnát (m.zsedenyi@enbigroup.com) A megrendeléseket összegyűjtik, és megszervezik az országba történő beszállítását. Érdeklődtem az árat illetően. Megtudtam, hogy nem drágább az üzletekben kapható többször használatos hagyományos arcmaszkok átlagáránál. Külön honlapjuk is van erről a védőeszközről, ott fontos információkat és további beszerzési lehetőséget is találhatnak.
     Más területen is részt vesznek a világjárvány kezelésében. Konkrétan több neves gyártó által előállított lélegeztetőgépek fontos alkatrészeit gyártják itt Rétságon. A ventilátorok mellett a lélegeztetőgép talán legfontosabb részét, egy hártyavékony membránt is gyártanak. Ehhez megtörtént a szerszámok Európában történő fejlesztése, és a meglévő gépeken elindult a termelés Magyarországon és az Egyesült Államokban. A termékeknek garantálni kell a nagyon magas minőségi követelményeknek való megfelelést.
     Pár képünk bemutatja az arcpajzsot, és a riport körülményeit. További fotók pedig a gyártócsarnokban készültek, a lélegeztetőgép membránok gyártásáról.

  GiK - 
-

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-