Mikulás az óvodában

2020.12.07.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Városunk gyermekintézményében mindig nagy lelkesedéssel készülnek a jeles napok megünneplésére. Ilyenkor a kicsikkel dalokat tanulnak, rajzokat, kézimunkákat készítenek, amelyekkel aztán dekorálják a termeket és a folyosót. Nagy várokozás előzi meg az ajándékátadó napot. Ez most másképpen valósulhatott meg, mint az eddigi években.
     Már a cím sem egészen pontos. A Mikulás ugyanis nem mehetett be az óvodába. Komolyan veszik a járványügyi intézkedéseket. (Nem csak a Mikulás, még a tudósító sem.) Ezért az óvodapedagógusok egy királyi ötlettel (Mátyás királyi) álltak elő. Jöjjön is Mikulás, meg nem is. És így is lett.
     Pénteken délelőtt a kipirult gyermekarcok figyeltek, mi fog történni. A csizmáikat az óvoda teraszablakának párkányára tették ki reggel érkezés után. A máskor megszokott időpontban megérkezett a télapó, de nem nyert bebocsátást. A zsákja tele csomagokkal, csak nem viszi vissza ...  A megújult teraszon végiglépdelve felfedezte a csizmákat és az ablak mögött figyelő gyerekeket. Integetett nekik, ők visszaintegettek, és a csomagokat a csizmák mellé helyezte el. Nagy volt az öröm, amikor a piroskabátos idős jótevő újabb helyszín felé vette az irányt, és a csomagokat a terembe körbeülve folytatták az ünneplést az óvodások a munkatársakkal együtt. Alkalomhoz illő dalokkal, versekkel és persze a játék sem maradhatott el.
     Mint a bevezetőben jeleztem, a riporter sem léphetett az óvoda területére. Így aztán a gyermekintézmény munkatársai által készített képekből kaptunk néhányat, amelyet itt is megköszönök, és ezekkel tudósítunk a kivételes és mégis különleges télapó látogatásról.

GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-