Pénteki baleset a városközpontban

2021.02.15.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Pénteken a délutáni órákban ismét baleset történt városunk központjában. A rendőrségi sajtóközeményt azért adjuk közre, hogy felhívjuk a figyelmet a közlekedés veszélyeire. Különös tekintettel a téli időjárásra, no meg a sokat emlegetett 2-es út rettentően erős forgalmára.

GiK 


Egy 53 éves férfi 2021. február 12-én 15 óra 50 perc körül Rétságon, a Kossuth út és Rákóczi út kereszteződésében a személygépkocsijával balra kanyarodott, és nekiütközött egy ott egyenesen haladó járműnek. A baleset következtében egy fiatal lány megsérült.
     A rendőrök az elmúlt négy napon a megye közútjain történt további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.
     A balesetek körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.
 
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a kereszteződéshez érve a kihelyezett jelzőtáblák utasításait mindig tartsák be, azt a járművet, amely elsőbbséget élvez, ne kényszerítsék hirtelen irányváltoztatásra vagy fékezésre! Várják meg a biztonságos áthaladás lehetőségét, pár másodperc miatt nem érdemes kockáztatni! Egyenrangú utak találkozásánál a jobbkéz-szabály alapján dől el a járművek áthaladási sorrendje, tehát elsőbbséget kell adni a jobbról érkező járművek részére. Sokan figyelmen kívül hagyják azt is, hogy bekanyarodáskor elsőbbséget kell adni azon az úttesten áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá a kerékpársávon, kerékpárúton vagy gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére is.
     A kereszteződéseket mindig fokozott figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, hogy elsőbbségadási kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni! Akinek pedig elsőbbsége van, minden esetben győződjön meg arról, hogy azt megkapja-e!
     A balesetek megelőzése érdekében lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fokozott figyelemmel legyenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén úttestre lépő gyalogosokra.
     Kérjük továbbá, hogy a mindenkori időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Számoljanak azzal, hogy a téli hónapok velejárói a csúszós utak és a változó időjárási tényezők! Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy vezessenek a KRESZ szabályait betartva, óvatosan és körültekintően!
… hogy mindenki hazaérjen!
Police.hu 
 

A baleset helyszíne egy korábbi, nyári felvételen
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-