Kiállítás gyermekrajzokból

2021.05.23.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

A művelődési központon soha nem látott tábla került a bejárati rész főlé. "NYITUNK!", ez az üzenet. Furcsa, mert az intézmény szinte mindig folyamatosan nyitva volt a korábbi évtizedekben. Kivéve az elmúlt esztendőt - és főképpen az elmúlt fél évet - amikor a vírushelyzet okán az abszolút bezárkozás volt az előírás. 
     A járványveszély ugyan mérséklődik, de nagyszabású rendezvények még nem tarthatók. (No meg azokat időben elő kell készíteni, amikor már ismertek a szabályok) Ezért a művelődési központ a lehetőségekhez képest szervez programokat. Ebben a hónapban kiálíltásokat, júniusban már színházi előadásokat is tartanak.
     A nyitási lehetőségeknél elsőként a könyvtár, és kiállítások váltak látogathatóvá. Az aulában még felkereshető Fazekas Péter fotóiből készült válogatás.
     Május utolsó vasárnapja általában gyermeknap. Ezért is döntött úgy az intézmény, hogy ehhez kapcsolódó programmal lepi meg a látogatókat. Kiállítást rendeztek az aulában gyermekrajzokból. Közel 200 alkotás került a paravánul szolgáló előtéri felületekre. Az általános iskola diákjainak munkái. Minden korcsoport pedagógusai válogattak munkákat, az elő osztályosoktól a nyolcadikosokig. Így a kiállítás képei is ilyen csoportosításban követik egymást. Többféle technika, a ceruzarajztól a vízfestésen át néha különleges módszerek is felfedezhetők.
     A kiállítás - kisebb csoportokban - június 10-ig látogatható.
     Fotós tudósításunkban arra nem vállalkozhatunk, hogy kiemelünk 5-10 munkát, hiszen a maga nemében mindegyik értékes szép alkotás. Így inkább a bemutató hangulatát próbáltuk visszaadni pár képpel. Felhívásként a látogatásra.

GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-