Gyermeknap

2021.05.30.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

A világ számos országában külön napon ünneplik a felnövekvő nemzedék tagjait, a gyermekeket. Magyarországon is több mint 100 esztendeje május utolsó hétvégéjén különféle programokkal szereznek meglepetést a családok legkisebb tagjainak. Városunkban is nagy hagyománya van ilyenkor majális-szerű, többhelyszínes rendezvény tartásának.   
     Sajnálatosan ismert tény, hogy a több mint másfél éve különböző intenzitással támadó vírus sokféle szép tervet és nemes szándékot felülírt. Így legutóbb csak 2019-ben lehetett olyan igazi nagy forgatag. Hiányzott hát mindenkinek a közösségi élet, a kikapcsolódás a szép tavaszban, az együttes szórakozás. Május utolsó hetében oldották fel a "vesztegzárat", ha nem is teljesen, bizonyos programok már szervezhetők. Dicséretes, hogy a művelődési központ munkatársai pár nap előkészület lehetőségével élve is teremtettek programot. Olyat, amilyet a szabályok megengedtek. Így hát, ha több idő állt volna rendelkezésre az előkészítésre, akkor sem tartható nagyszabású, szabadtéri esemény. Így az intézményben került sor gyermeknapi programra, többféle lehetőséggel. (Itt is védettségi igazolással, egyéb előírások betartásával.)
     Kora délutántól az aulában többféle kreatív elfoglaltság várta a kicsiket és a szülőket. Rajzolás, festés, kézimunka, de volt arcfestés, dekorfestés, még lufiból érdekes figurákat hajtogató bohóc is. Egy másik teremben sokféle finomásgra talált, aki betért. A Városi Nyugdíajas Klub aktív közreműködésével készültek a palacsinták, amiből 4 félét is felszolgáltak, mellé különféle üdítőt is lehetett választani.
     17 órakor a színházterembe invitálták a megjelenteket. A Paramisi Társulat "A három muzsikus" című mesejátékát mutatta be a színpadon. A Szécsényből érkezett előadók zenés játékába a közönség soraiból vállalkozó gyermekeket is bevonta, így vált együttes élménnyé ez az alkalom.
     Pár képpel felidézzük a nap helyszíneit, eseményeit.

GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-