Piknik a Hunyadi klubban

2021.06.20.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Bizony már majd' egy éve, hogy a város közösségei nem tarthattak összejövetelt. A Hunyadi János Nyugállományúak Klubja - az ismert okok miatt - legutóbb előző év júliusában gyülekezhetett egy Anna-báli rendezvényre
     A szabályok enyhűltek, de a kellő óvatosság továbbra is indokolt, különösen az idősebb korosztály számára. Ezért is döntöttek az "épületes"  elfoglaltság helyett úgy, hogy a szabadban tartanak egy juniálist. Jó helyet választottak, ami szabadtér is, meg fedett területe is van, akármilyen időjárás esetére. No olyan panasz nem merült fel, hogy esett volna az eső, vagy túl hideg volt a tavasz végén, de végül a Rétsági Árpád Egylet lőtéri okjektum-együttesének nem a gyeppel zöldelő részét választották, hanem a fedett, bár a levegő által átjárható területet. 
     A meghirdetés szerint is afféle piknikre invitlták a tagokat. Aki tud hozzon magával hagymás zsíros kenyeret, saját sütésű pogácsát. De azért a csapat is készült vendéglátással. A konyhában nagy szakértelemmel és lelkesedéssel alakultak a fasírtpogácsák, amelyek aztán kisütve, krumplipürével kerülek az asztalra. Üdítő is akadt bőven. Ezen a napon kikötés volt az alkoholos italok mellőzése, ezt mindenki betartotta. Kellemes időben, kellemes napot töltöttek együtt, délelőttől, délutánig.
     Ez alkalommal külön programmal nem készültek, mint ahogyan az korábban szokás volt. Vers, dal, zene, tánc, jelmezek, stb most kimaradtak a meghívóból. Ennek a napnak éppen az volt a fő értéke, hogy szabadon tudtak egymással beszélgetni a klubtagok, akik régen találkoztak. Biztosan volt téma bőven. A múlt idézése, és a további tervek. (Mert ilyenek persze vannak, fürdőlátogatás, kirándolás, atb.) Jövő hét végére például a Városi Nyugdíjas Klub csapata szervezett kirándulást, és mivel sokan mindkét csapatban tagok, így figyelemmel voltak az időpont kialakításánál.
     Képeink közül az első pár a kora délelőtti tennivalók során kerültek a fényképezőgépbe. Itt még kevesebben voltak, inkább akik segítettek az előkészületekben, a tagdíjak adminisztrálásában, illetve a konyhában. De aztán amint elnémultak a harang delet jelző hangjai sorra érkeztek a tagok, és foglaltak helyet az asztaloknál. Hát erről a szép napról tudósítanak a felvételek.

GiK  - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-