RRT motoros show

2021.08.15.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Rétság Reader's Team motorosait mindenki ismeri Rétságon. Bravúros mutatványaikkal mindig elkápráztatják a közönséget. Persze nem csak városunkban, hanem az ország több pontjáról érkezik felkérés számukra, sőt külföldön is felbőgtek már a gépeik, versenyeken elhozva a legszebb kupákat. Idén úgy döntöttek, hogy megajándékozzák a helybelieket és az érdeklődőket egy bemutatóval. Ennek legfőbb oka, hogy 18 éve működik a "csapat".
     Estébe hajló délutánon a nagyparkolóban sátorépítéssel, a droszt kialakításával indult a munka. Kisvártatva egészen hangulatos helyen indult a közönségtalálkozó. Aki arra járt megtekinthette a mororokat, nagyobb tömeg nélkül beszélgethetett a versenyekről, a gépekről, az eddigi történésekről a csapat tagjaival. Itt jegyzem meg, hogy a csapat elnevezés pontos. Igaz, hogy a motorok nyergében 2 lelkes fiatal rója a köröket, de hogy megtehessék komoly háttértámogatásra van szükség. Sponzorokra, szerelőkre, szervezőkre, segítőkre. Az ő érdemük is, hogy létrejött például az augusztis közepi show a Nagyparkoló téren.
     Esti bemutató volt hirdetve, így meg kellett várni, amíg a lenyugvó nap pihenni térni indul a Börzsöny vonalai mögött. Elindultak a motorok. Meghökkentő, izgalmas pillanatoknak lehetett tanúja a lelkes pubilkum, akik körben a kordonok körül legogalább 500-an tisztelték meg érdeklődésükkel a programot. A látottak nagyon emlékeztetnek az egyik TV csatorna sorozatára, hogy "ki ne próbálja otthon!". Bizony az egyszerűbb gyakorlatokhoz is rengeteg gyakorlás kell, nem csak azért hogy frappánsan sikerüjön, hanem hogy mindenki biztonságban maradjon.
      Akik már vettek részt az RRT eseményein, több műsorelemet ismerősnek találhattak, mégis jó volt ismét látni. De voltak újak is, új megoldások, különös tekintettel az est beállta utánra tervezett részekre. Így az egykerekes motorozás, állva vezetés, a füstölő gumik mellett több "fényes" megoldás is terítékre került. Lángoló kipufogók, tőzkörön átpörgő moped, szikrázó tüzek a motorokról, és tüzijáték a tér közepéről, amelyek nagyrésze szintén bekomponálásra került a gépekkel előadott "vitustáncba", a vad ritmusba, a zenével kísért, műsorközlő által vezetett programba.
     Mint a bevezetőben is kitértünk rá, az együttes éppen 18 éves. Így aztán a finálét követő tapsvihar közepette pezsgőbontásra és - a F1 díjátadókról ismert - pezsgőfürdőre is sor került. Ezután ismét közönségtalálkozó vette kezdetét, autogramos képeslapok átadásával, profi DJ-vel, a motorokkal való fotózkodás lehetőségével, és a művház falára irányított vetítéssel, amely felelevenítette a korábbi évek edzéseit, versenyeit, más helyszínen történt fellépéseket.
     Alábbi képek néhány amlékezetes pillanatot emelnek ki az eseményből. Nem mondhatom, hogy könnyű feladvány volt a fotósnak, mert fényben fényképezni egyszerű, de sötétben, gyorsan mozgó elemeket megörökíteni szinte lehetetlen. Azért megpróbáltam, és a jobbakból állítottam össze az alábbi albumot.

GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-