Bemutatjuk a Flamingó cukrászdát
-
Figyelmes olvasóink szóvátették, hogy miért nem adunk tudósítást egy új "édesipari" üzlet megnyitásáról. Valóban néhány hónapja nyílt meg a 2-es főút melletti - rétságiak által csak "Szolgáltatóháznak" nevezett - épületben a Flamingó Cukrászda. Következő riportunkban körbejárjuk az üzletet, és érdeklődünk a választékról. Aki mindebben segítségünkre van Szolik Katalin, az üzlet vezetője.
     - Már jóideje látszott, hogy valami készül az zebra melletti épületben, hiszen ősztől falazás, festés, egyéb munkák nyomai látszottak. Hogyan is jutottak el a befejezéshez.
     - Valóban sokat dolgoztunk azon, hogy ne csak kellemes vásárlási lehetőséget, finom ízeket tudjunk adni a vendégeknek, hanem hogy mindenben megfeleljen a korszerű követelményeknek az üzlet. No meg a hatósági előírásoknak is, hiszen mindaddig amíg az igen szigorú előírásokat nem teljesítettük, nem nyithattunk ki.
     - Az üzletbe lépve családias hangulat fogad. Kellemes melegbarna túnusú bútorok, hatalmas hűtőpultok, Nem is todom hol kezdjem. Mi az amit legtöbben vásárolnak?
     - Minden terméket a kedves vevők igénye szerint állítunk össze, így nyugodtan mondhatom, hogy a teljes kínálatunk népszerű. Ilyenkor nyáron legtöbben a fagylaltot veszik.
     - Tudnak valami különlegességgel szolgálni ebben a műfajban?
     - Fagylaltjainkat helyben készítjük, a szakmában jól ismert MEC3 izesítőpaszták felhasználásával. Ez garantálja az ízletességet, és az állandó minőséget. Egyidőben 8-10 féle kerül a kiszolgálópultba, de ezeket ahogyan elfogynak újabbakra cseréljül.
     - Csak tölcsérben lehet fagylaltot venni?
     - Nem, dehogy! Természetesen az üzlet asztalainál, illetve tereszainkon vendégeink pohárból is fogyaszthatnak a hideg édességből, sőt különleges fagylaltkelyheket is összeállítunk.
     - A fagylaltos hűtő mögötti polcon mindenféle marcipénfigurát, tortadíszt és egybeket látok ...
     - Igen ez így van. Ezekből külön is lehet vásárolni, de többségét a megrendelt torták díszítésére használjuk. Elég széles a választék.
     - A másik hűtővitrinben sütemények sorakoznak...
     - Igen, minden nap friss kínálattal várjuk a vendéget, és többféle fajta sütemény áll állandóan rendelkezésre.
     - Köztük totra is?
     - Természetesen vannak elvágott, szeletben is megvásárolható torták, bár tortákból igazából az egészet vásárolják szivesen a vendégek. Többnyire családi ünnepekre, eseményekre kérnek ilyeneket.
     - Érdemes megrendelni, ha valaki biztos akar lenni abban, hogy a rokonok, ismerősök részére rendezett bulira legyen édesség?
     - Tortát mindenképpen érdemes előre rendelni. Elsősorban azért, mert mindenkinek más az ízlése, más díszítést kér. Van itt a focilabdától a menyasszony-vőlegényes édes dekorációig minden. És az alapanyagokat, a torta ízvilágát is a megrendelő igényes szerint készítjük el. Van egy kis tortakatalógusunk abban lapozva az utóbbi idők remekeiből láthat képeket a vásárló. Ebben látható, hogy különféle alakú, és emeletes tortákat ugyanúgy megtalálja a vevő, mint a hagyományosakat, mondjuk a közkedvelt Dobos tortát. Nagyobb rendelés esetén, rendezvényekhez a torták kiszállítsát is megoldjuk.
     - Mi mindent lehet még kapni az üzletben?
     - Természetesen mindent, ami egy cukrászdához tartozik. Az édes sütemények mellett pogácsákat, teasüteményeket. Bőséges üdítitalválaszték áll rendelkezésre, ezek közül népszerű a helyben készülő jeges ital, a hókristály. Kávét, kapucsinót is a vendég ízlése szerint készítjük, a legjobb alapanyagokból, sőt aki a jeges kávét szereti, nálunk azt is talál.
     - Az üzlet belső tere nem tűnik túl nagynak ...
    -  Értem mire gondol! Az épület jelentős része a konyha. Arra törkedtünk, hogy ott legyenek meg a feltételek minél jobban, hiszen az összes itt árult termék helyben készül. A legtöbbet rendelésre, vagy elvitelre, ezekhez tehát nem ül le a vendég. De természetsen szivesen látunk mindenkit akik betérnek egy kávéra, üdítőre, fagylaltra, süteményre. Nem szokott kicsinek bizonyulni a hely, de aki szereti a szabadteret - gondolva akár a dohányosokra is - azok számára két teraszt is működtetünk. Az egyik közvetlenül az üzletsor eresze alatt. A másik akár nagyobb csoportokat is kényelmesen fogadni képes. Ezt az épület előtt helyeztük el. Az erős napsütést árnyékvető ernyőkkel korlátozzuk. Ha kedvező az időjárás, sokan szivesen választják ezeket az asztalokat is.
     - Talán mindent nem kérdeztem meg, de nincs is mód teljes részleteséggel bemutatni ezt az újonnan nyílt üzletet. Reméljük azonban, hogy az olvasó kedvet kap, és ellátogat ide, így saját tapasztalatot alakíthat ki az ízletes áruk mellett a barátságos kiszolgálásról is. De azért mondjuk el, mikor vannak nyitva, és milyen telefonszámokon lehet elérni Önöket?
     - Minden nap 9.30-tól 20 óráig  vagyunk nyitva. Aki pedig nem személyesen akarja megrendelni a süteményeket, a 35/351-044-es vezetékes, vagy a 30/5999-352 mobilszámot hívhatja.
    GiK 

 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-