Útjavítások a 2-es úton
2014.06.17.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hezAdd az iWiW-hez
-
A város közepén a 2-es számú főútovalon tapasztalt akadályt, aki ma reggel erre közlekedett. A Nagyparkoló kijáratánál, és az autóbusz öböl elején volt némi fennakadás. Ahogy mondani szokták, félpályás útlezárással folytak a munkák. A közlekedést jelzőörök irányították, így azért kisebb várakozással, de ütemesen le lehetett küzdeni ezt az akadályt.
     Meg aztán érdemes is volt ezt a kis időtöltést felvállalni. Mert hogy javították az utat. Hogy egészen pontos legyek, két nagyobb úthibát. (Igaz szinte ugyanitt februárban is foltoztak, aztán eddig tartott.) A nagyobb gödröket célgéppel felmarták, majd alapozták és aszfaltborítással foltozták ki a hibát. Ez szép dolog, bár igen régóta várt ezen javításokra a közlekedők többsége. 
     Kérdeztem az ottani egyik embert, hogy akkor most mennek tovább, és a Városháza előtt a Templomkert mellett, a posta előtti és az út további részén lévő hasonló hibákat is kijavítják? A válasz meglepett egyszersmind bizakodással töltött el. Nem, azokat most nem csinálják. (Lehet, hogy szemtelenség lett volna megkérdezni, hogy ha már itt vannak 4 nagy géppel, plusz két szerkocsival, emberekkel, akkor nem lenne egyszerűbb. De ezt nem kérdeztem, ők tudják ők a szakemberek.) Ugyanakkor megnyugtatott, hogy azt a közeljövőben, talán a jövő héten fogják javítani. Nagyobb szélességben, nagyobb géppel.
     No akkor reménykedhetünk benne, hogy a nagyobb gödrök eltűnnek, és egy darabig simán autózhatunk (Meg a kamionok sem csapnak falremegtető hullámokat) mindaddig, amíg újabb kátyúk nem keletkeznek.
     Városszerte folynak útkarbantartási, javítási munkálatok. Ki kell hangsúlyoszni, hogy a 2-es út nem ennek a munkafolyamatnak a része. A főút a Közútkezelő tulajdonában és kezelésben van, azt ők javítják. Ami a város többi részén történik, azt az önkormányzat - a máskor már ismertetett - megtakarításaiból, tervszerű karbantartásként végzi. Ez utóbbiról külün cikkben számolunk be.
      Pár kép mutatja, hol, mit csináltak az útépítők.
GiK 
.
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-