Militari tábor

2019.07.30.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Lassan két évtizede minden nyáron katonaéletet, és annak romantikáját felvonultató tábort szervez a Rétsági Árpád Egylet azon a lőtéri területen, amit az önkormányzat tartós használatba adott éppen abból a célból, hogy a bázist fejlesztve, karbantartva tartalmas programokat tudjanak megvalósítani.
     Ígyy kerül évente megrendezésre a sátras elhelyezést kínáló kikapcsolódás. Idén júlus 21-27-ig. Az tény, hogy egy szórakoztató időszak, de az is tény, hogy a katonaélet számtalan momentuma megjelenik. A fegyelmezett rend megtartásától, az alaki foglalkozásokon át a fegyverismeretig, a játékos harcászati bemutatókig. Az is tény, hogy egyre nó az érdeklődés a program irán. Ebben az évben 81 fiatal kezdte meg az otthonról elvonulást, akiket 15 fő felnőtt felügyelt, illetve biztosította a "kiképzési terv" megvalósítását, az ellátást.
     Alábbiakban fotóválogatásban néhány pillanatot elevenítünk fel. Külön képen az Egészségfejlesztési Iroda balesetmegelőzési előadását, illetve a záróeseményt, ahol rövid köszöntő után ajándékok és elismerések is átadásra kerültek. 
   GiK - Fotó: GiK, Jávorka János,  Fülöp Zsolt 


Újabb részleteket tudhatunk meg Jávorka János összefoglalójából:

A Rétsági Árpád Egylet, együttműködve más civil szervezetekkel, ebben az évben tartotta 18. alkalommal a már hagyományos, egy hetes MILITARI táborát 10- és 18 év közötti fiatalok részére, tábori körülmények között Rétságon, a Lőtér területén. A programok lebonyolítását a gyermekek részére ma is aktívan dolgozó pedagógusok, hivatásos állományban dolgozó rendőrök, büntetés végrehajtási területen dolgozó szakemberek, és nyugállományban lévő katonák önkéntes közreműködésével bonyolították le. A rendezvényt támogatta a Nógrád Megyei Kormányhivatal, Rétság Város Önkormányzata és a Magyar Tartalékos Szövetség. A táborban az egyhetes programok szervezetten, balesetmentesen, jó hangulatban kerültek végrehajtásra. Tisztelettel megköszönöm minden támogató, és közreműködő segítségét! Külön tisztelettel megköszönöm Havas Jenő barátomnak a segítségét, hogy a "tábor lakók" részére együtt biztosíthattuk a logisztikai ellátást! A "tábor lakók" részére, a továbbiakban sok sikert, erőt, egészséget kívánok!

Jávorka János 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-