Ünnepi fények

2020.12.24.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Rétságon már Advent első vasárnapjára ismét helyükre kerültek az ünnepi díszkivilágítás fényei. A városközpontban - este 8 előtt - végigsétálók több helyen találkozhatnak a pár éve teljesen megújított lámpafűzérekkel, a villanyoszlopokra felkerült fényvirágokkal. 
     Girlandos fényfűzérek kerültek a Városháza épületére, a Piac téri bejárathoz. Más típusú lámpák díszelegnek az iskolán és a művelődési központ bejárati portálja felett.
     Az intézmény előtt feldíszítették azt a fenyőt, ami pár esztendeje lett ültetve az Ifjúság fájaként és mára oly szépen növekedett, hogy a Mindenki karásconyfája méltó szerepét betöltse. A művelődési központ is új elemeket alkotott a sajnálatosan rendezvény nélküli időszakra. Az egyik ablakukba is eddig nem látott élőkép költözött, a könyvtár kivilágított ablakai is kézműves díszítést kaptak.
     A legnagyobb érdeklődés az intézmény előtti parkban felállított hatalmas adventi koszorút kíséri. Úgy mint korábban is, szívesen állnak meg fotózkodnak az emberek. A másik, sok látogatót vonzó ünnepváró létesítmény a Betlehem. Idén a város fő ütőeréhez legközelebbi elhelyezést választottak a városüzemeltetési csoport munkatársai. Ugyanis vele egyvonalban van a KRESZ lámpa, ami a lebiztonságosabb átkelő, ezért itt reggel és este is igen sokan járnak, és áhítattal megállhatnak a szépen megformált szobrokból álló születési jelenetnél. 
     A kellemes hangulahoz hozzájárul, hogy a házak, lakások, üzletek, vállalkozások különféle módon díszítik ablakaikat, kapuikat, kirakataikat.
     Mivel rendezvények nem tarthatók, ezért abben az esztendőben a város eképpen járul hozzá a családok ünnepének emelkedettebb hangulatához. Szerkesztőségünk pedig ezekkel a fotókkal kíván minden Olvasónak meghitt, családi körben eltöltött, boldog pillanatokat nyújtó karácsonyt.

GiK - 
-
 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-