Ballagtak az óvodások

2021.06.08.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Az óvodás gyermekek számára minden bizonnyal sok emlék megmarad ifjú és felnőttkorra, de mégis legjobban a jeles napok történései, érzései, emlékei őrződnek meg. A helyi gyermekintézmény éppen ezért mindig nagy gondossággal készíti elő ezeket az alkalmakat. Azonban már az előző esztendőben is a védekezés határozta meg a lehetőségeket, és ez így volt most is.
     Korábban több egybenyitott teremben történt a búcsúzásra tanult versek, dalok bemutatása, a szülők és óvónők köszöntése. De a résztvenni szendékozók egyre többen lettek, így az ünnepi alkalomra a művelődési központ adott biztos helyet. Sajnos erre most nem kerülhetett sor, bár a járvány enyhül, de nem múlt el. Így az óvoda úgy döntött, hogy mindezek ellenére idén is lesz ballagás, azonban sokkal zártabb körben mint korábban.
     Déletőtt a csoportszobákban tulajdonképpen az intézménytől és egymástól búcsúzkodtak a gyerekek, délután pedig az udvarra vonulva sorakoztak fel a szülők csoportjával szemben. Idén 24 gyermek lép ki az évekig állandó napközbeni elfoglaltságot jelentő intézmény kapuján, hogy ősszel már egy másik létesítmény tanulói legyenek. A Napocska csoport 22 tagja mellé 2 fő csatlakozott a Katica csoportból. Az óvónők Gyöngyössy Judit és Ivanicsné Bizik Beáta.
     Az udvaron Vinczéné Szunyogh Judit intézményvezető mondott rövid köszöntőt, amelyhez kapcsolódott Ivanicsné Bizik Beáta. A meghitt pillanatokat az egyéni búcsúzkodás követte, a szülők és óvónők között.
     A szigorú szabályok miatt szerkesztőségünk riportere sem vehetett részt az ünnepségen, de szerencsére kaptunk képeket lelkes segítőinktől. Ezt ezennel is köszönjük.

GiK -   Fotó: Kucsera Katalin   
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-