Útjavítás a vasútnál II.

2021.09.02.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Mint ahogyan előző riportunkban megírtuk, a városvezetők hosszas levelezését követve történtik valami a rétsági vasúti átjárónál. A KÖZÚT szakemberei hétfőn egy ideiglenes megoldással tették lehetővé a balasetmentes közlekedést, csütörtökön pedig egy alaposabb munkával felújított útfelületen pár évig hibamentes felületre lehet számíteni. 
     A munkálatokat egyébként Mezőfi Zoltán polgármester egy közleményben előre jelezte, kérve a közlekedők türelmét. Akinek fontos dolga akadt, az pedig számoljon a kisebb várakozással. A délelőtt folyamán magam is autóval mentem a riportra, és lényeges várakozásra nem volt szükség, a forgalomirányítók profi módon kezelték az egyik, majd másik oldal engedését. Jelentősebb torlódásra kora délután lehetett számíteni, amikor valóban hosszú kamionsor szaporodott fel a városközpontig. De hát ezt a munkát másképpen nem lehet elvégezni. Sokan az előző cikk után úgy nyilatkoztak, hogy ha gonddal is jár végre nem kell "kenguruugrásokkal" áthaladni a ma már nem is működő vasuti síneken.
     Csütörtökön reggel ismét teljes gépparkkal felvonult az közútkezelő csapata, és elkezdték a munkát. Most nem csak foltozás történt, hanem az érintett területet körbevágták, kimélyítették, és az útalap megerősítésére zúzottköves CKT terítést alkalmaztak. Majd két rétegben terítettek aszfaltot, amit "Józsi az úthengerrel" (aki egyébként Gyuri) jól bedolgozott. A maradék aszfalt sem veszett kárba, a Vasutasház utca kátyúiba került, amit el is hengereltek. 
      Amint elkészült a sín mindkét oldalán az aszfaltterítés, hengerlés, még a forgalomnak átadásig pár órát várni kellett, hiszen az anyagnak össze kell keményedni, meg kell szilárdulni a teljes terhelésnek kitétel előtt. Ezt pár arra haladó értetlenkedve fogadta. "Nem is csinálnak semmit akkor miért zárják el az utat" - méltatlankodtak. Hát a semmi oka ez volt.
      Késő délutánra azonban a forgalom mindkét sávon elindulhatott. Remélhetőleg valóban pár évet kibír ez az útszakasz, a vasúti átjáró, a semmire sem jó sínekkel keresztezve, de erről az előző riportban is elmélkedtünk.
     Pár képpel mutatjuk a műveletek látványosabb részét, valamint a forgalomnak átadott szakaszt.

GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-